Bryndzové pagáčiky veselej gazdinky

Prísady:

30 g droždia
50 ml mlieka
250 g stuženého pokrmového tuku
500 g hladkej múky
250 g bryndze
2 žĺtky
200 ml kyslej smotany
1,5 KL soli
múku na pomúčenie dosky

Postup prípravy:

1. Vo vlažnom mierne osolenom mlieku necháme asi 3 minúty nakysnúť droždie.Zmiešame preosiatu múku, tuk a bryndzu. Pridáme vykysnutý kvások, žĺtky, soľ, smotanu a vypracujeme cesto. Hodinu necháme kysnúť na teplom mieste.
2. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 až 5 mm. Vykrajujeme pagáčiky, ktoré na povrchu potrieme žĺtkom. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ich ešte aspoň 15 minúť kysnúť.
3. Pečieme v mierne pred¬hriatej rúre 10 až 15 minút pri teplote 180 °C.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *