Francúzska cibuľačka

Prísady:

3 veľké cibule, olúpané
50 g masla
1 lyžicu hladkej múky
900 ml hovädzieho vývaru z kocky, vychladeného
soľ a korenie na dochuenie
1 bobkový list
1/2 bagety
1 lyžica oleja
70 g nastrúhaného syru typu ementál

Postu prípravy:

1. Cibule pokrájajte priečne na tenké kolieska. V hrnci rozpustite maslo a na miernom ohni smažte cibulku 15 až 20 minút, pokiaľ nezíska zlatohnedú farbu. Poprášte ju múkou, zamiešajte a ešte minutku smažte.
2. Prilejte vývat, osoľte, okoreňte, prihoďte bobkový list a zamiešajte.Priveďte zmes do varu a hneď stiahnite plameň. Varte na miernom ohni asi pol hodinu. Potom polievku odstavte a vyberte z nej bobkový list.
3. Bagetu nakrájajte šikmo na plátky a tie opečte na panvici na oleji dozlatista. Do hlbších misiek alebo tanierov naberte horúcu polievku, navrch položte vždy dva plátky chleba alebo bagety, posypte ich syrom. Zapnite rúru na najvyšši stupeň alebo nastavte na grilovanie a položte misky na chvílu do rúry kým sa syr rozpustí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *