Karamelové grilážky

Prísady:

250 g kryštálového cukru
250 g masla
1 kondenzované mlieko /salko/
1 PL kakaa
200 -250g orechov /polovicu dávam mletú a polovicu jemne nasekám/
1 balík tortových oblátok

Postup prípravy:

1. V panvici s poriadne hrubým dnom necháme skaramelizovať cukor pri úplne nízkej teplote. Do rozpusteného karamelu vložíme palmarín, rozpustí sa, stále treba miešať, potom vlejeme kondenzované mlieko a pridáme hneď aj kakao.
2. Necháme poriadne prebublať, kým nebude hmota kompaktná a nasypeme orechy a už iba premiešame, odstavíme z ohňa a necháme čiastočne vychladnúť.
3. Dostatočne teplou zmesou naplníme tortové oblátky a zaťažíme. Necháme stuhnúť a krájame na obdĺžniky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *