Krémeš s medovníkovými plátmi

Prísady:

8 dcl mlieka
2 žĺtka
2 Zlaté klasy (alebo Zlatice)
1 vanilkový cukor
2 PL hladkej múky
15 dkg práškového cukru
2 smotany na šľahanie
štipka sódy bikarbóny
1 Palmarín (ja som dávala klasické maslo)
2 PL rumu (alebo 1 fľaštičky rumovej esencie)

Postup prípravy:

1. Do mlieka vhoďte žĺtka, nasypte Zlatý klas, ďalej do toho pridajte vanilkový cukor, hladkú múku a práškový cukor. Všetko dobre zmiešajte, Najpohodlnejšie je zamiešať to za pomoci robotu. Hotový krém treba uvariť. Musíte ho neustále miešať inak prihorí. Najlepšie je použiť hrniec s dvojitým dnom. Uvarený krém odložte do chladu. Kým vychladne, spravte si šľahačku. Do smotany pridajte sódu bikarbónu a ušľahajte do tuha.
2. V hrnci rozmiešajte palmarín (môžete ho tiež rozmixovať robotom. Počas mixovania palmarínu doňho pridávajte po malých lyžičkách vychladnutý krém. Keď to je hotové, nalejte rum.
3. Potom, čo je šľahačka definitívne hustá a krém spojený s palmarínom, môžete začať murovať krémeš.
4. Zoberte 2 medovníkové pláty a položte ju na tácku. Na tieto dva pláty natrite pravidelne všetok žltý krém. Po natretí krému pokračujte druhým poschodím – šľahačkou. Znova to celé zarovnajte. To celé priklopte druhou dvojicou medovníkových plátov a pritlačte.
5. Krémeš dajte do chladničky (najlepšie na 24 hod.). Chute sa spoja a krémeš sa ľahšie krája

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *