Nepečená kakaová torta s piškótami

Prísady:

1 balik kakaa
4 dcl vody
25 dkg masla
20 dkg práškového cukru
1 vanilkový cukor
24 dkg piškót
šlahačka
tortové oplátky

Postup prípravy:

1. Kakao s vodou povaríme asi 5 minút za stáleho miešania na kasu a dáme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme maslo, vanilkový a práškový cukor. Zmiešame s vychladnutým kakaom. Pokiaľ sa nám krém zrazí (nemal by ak sú suroviny rovnakej teploty), opatrne ho necháme nad parou zohriať a za stáleho miešania znova spojíme.
2. Tortovú formu vyložíme tortovými oplátkami a nalejeme časť krému, poukladáme piškóty a znova zalejeme krémom. Takto pokračujeme, posledná vrstva je krém. Mozeme si to zjednodusit aj tak, ze do hotovej zmesy vmiesame balik piskot a cele to vlejeme do tortovej formy.Tortu dáme vychladnúť, najlepšie cez noc. Ozdobíme šlahačkou.
3. Torta je jednoduchá na prípravu a chutí skvele.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *