Orechové halušky s vanilkovým krémom

Prísady:

200 g mletých orechov
broskyňový lekvár
na Vanilkový krém:
3 žĺtky
3 vajcia celé
12 dkg cukru
1 PL múky
3 dl mlieka
štipka vanilky
1,5 dl smotany na šľahanie
na halušky:
6 vajec
6 pl smotany
6 pl múky
cukor
mlieko
vanilka

Postup prípravy:

1.  Našľaháme žĺtky s celými vajcami, pridáme cukor a múku. Prilejeme mlieko, pridáme štipku vanilky a nad parou zahustíme. Keď je krém hotový, nalejeme ho do porcelánovej misy, miešame, kým nevychladne. Ku krému neskôr primiešame 1,5 dl šľahačky.
2.  Na prípravu halušiek pomiešame žĺtka so smotanou, múkou a pomaly pridáme vyšľahané bielky. Do mlieka pridáme cukor a vanilku, nahrejeme a uvaríme v ňom halušky.
3.  Dbajme, aby halušky nestratili formu. Hotové halušky precedíme, necháme odkvapkať a nasypeme ich do sklenenej misy.
4.  Nasleduje ukladanie vrstiev – jedna vrstva halušiek, potom dáme mleté orechy pomiešané s cukrom a na to broskyňový lekvár, potom zase halušky a tak ďalej. Navrstvíme ich do tvaru kužeľa a polejeme vychladeným vanilkovým či čokoládovým krémom. Necháme odstáť 1 hodinu.
5.  Ak sme príliš hladný, naložíme jednotlivé vrstvy na tanier a rovno papáme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *