Originál HARLEKÝN

Prísady:

5 vajec
4 lyžice kryštálového cukru
1/2 dl oleja
2 1/2 lyžice polohrubej múky
2 lyžice kakaa
lekvár na potretie cesta
Čokoládový krém:
2 dl mlieka
100g čokolády na varenie
180g riadneho masla
Šľahačkový krém:
1/2 l mlieka
1 žĺtok
1 vanilínový cukor
30g práškového cukru
100g riadneho masla
200g Cery
dobrá mliečna čokoláda

Postup prípravy:

1. Prvý deň si urobíme čokoládový krém: mlieko, maslo a čokoládu dáme rozpustiť (nie variť). Zmes 3 minúty mixujeme, prelejeme do vhodnej nádoby a odložíme na 24 hodín do chladu. Šľahačkový krém: Mieko, cukor, maslo, tuk rozpustíme ako na čokoládový krém. Nakoniec pridáme žĺtok. 3 minúty mixujeme a odložíme do chladničky.
2. Druhý deň bielky vymiešame s cukrom do peny, pridáme žĺtky, pomaly pridávame olej, potom kakao a nakoniec múku. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, zarovnáme a upečieme vo vyhriatej rúre. Ešte teplý potrieme lekvárom.
3. Čokoládové mlieko vyšľaháme šľahačom (tu buďte opatrní, akonáhle uvidíte, že krém stuhol, prestaňte miešať, aby sa nesekol).  Krém natrieme na cesto. Rovnako vyšľaháme druhý krém a navrstvíme ho na čokoládový krém.
4. Hotové posypeme nastrúhanou čokoládou. Ja som rovno strúhala na hrubom strúhadle nad koláčom, dobre sa to rozložilo. Dajte stuhnúť aspoň na 2 hodiny do chladničky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *