Osviežujúci makovo-jahodový zákusok

Prísady:

120 g práškového cukru
100 g Hery
2 vanilkové cukry
4 vajcia
100 g mletého maku
70 g hladkej múky
300 g jahôd
250 ml šľahačky
4 lyžice práškového cukru
500 ml kyslej smotany
trocha škorice
20 g mletej želatíny
1 PL citrónovej šťavy
1 červené tortové želé na ozdobu
čerstvé jahody na ozdobu

Postup prípravy:

1. Zmäknutú Heru vymiešame s 30 g prášk.cukru, 1 vanil.c. a 1 škoricou do penista. Postupne pridáme 4 žĺtky. Bielky vyšľaháme so zvyšným prášk.cukrom (90g) na tuhý sneh a zľahka vmiešame do žĺtkov. Na záver pridáme 100 g ml.maku a 70 g hl.múky. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie  a upečieme.
2. Citrónovú šťavu zmiešame s 50 ml vody a vysypeme do nej želatínu. Necháme ju asi 1 min napučať a potom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli. Kyslú smotanu ochutíme vanil.cukrom a prášk.cukrom (4 PL), pridáme vyšľahanú šľahačku, pokrájané jahody a primiešame rozpustenú želatínu. Pripravený jahodový krém natrieme na upečený vychladnutý plát a dáme do chladničky stuhnúť.
3. Po stuhnutí nakrájame na krém jahody a zalejeme ich vlažným tortovým želé. Dáme opäť stuhnúť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *