Pepermintove brownies

Prísady:

180 g masla
180 g tmavej čokolády
80 g hladkej múky
40 g kakaa
2 balíčky Pepermintiek od Orionu (alebo použite 100 g obyčajnej čokolády a budete mať čisto čokoládové brownies)
3 vajcia
270 g hnedého cukru
1 ČL pepermintovej arómy (netreba)

Postup prípravy:

1. Tmavú čokoládu nalámte na kúsky. Maslo nakrájajte na kocky. Obe dajte do kastrólika alebo misky vo vodného kúpeľa tak, aby sa vriaca voda zo spodného hrnca nedotýkala dna misky alebo kastrólika, v ktorom máte maslo a čokoládu. Pomaly nechajte rozpustiť a občas premiešajte. Po roztopení ju odložte bokom a nechajte ochladiť.
2. Rúru vyhrejte na 180 stupňov. Pekáčik alebo čo najmenší plech vyložte papierom na pečenie. (Ja som použila asi príliš veľký plech, pretože ako vidíte, moje brownies sú dosť nízke.) Nachystajte si 80 g múky a 40 g kakaa. Pepermintky nasekajte na štvrtinky.
3. Vajcia s cukrom šľahajte vo veľkej mise cca 7-8 minút – až kým nebudú svetlejšie, husté a zdvojnásobia svoj objem. Na záver pridajte pepermintovú arómu a naposledy prešľahajte. Potom do vajec prilejte ochladnutú roztopenú čokoládu s maslom a opatrne zmes zmiešajte osmičkovým pohybom, aby vám nespadol objem. Keď bude táto zmes dokonale zmiešaná, preosejte do nej múku a kakao. Znova všetko opatrne zmiešame osmičkovým pohybom. Keď je už cesto dobre zmiešané (vlhké a lepkavé), prisypeme pepermintky a naposledy opatrne zamiešame.
4. Cesto vylejte na plech a pečte 25 minút. Upečené brownies by sa už nemali v strede triasť a mali by mať povrch ako lesklý papier. Na brownies neskúšajte trik so špajdľou, pretože pri brownies by práveže malina vytiahnutej špajdli z cesta ostať vlhké odrobinky.
5. Brownies krájajte až po úplnom vychladnutí. To, že brownies sú trochu vlhké a ťahavé, nech vás neľaká. Práve tak to má byť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *