Sedliacke fondue (Stana Dančiaka)

Prísady:

1 okrúhly bochník chleba
450 g oravskej slaninky
3 škatuľky syra Karička alebo 3 črievka Bambino
2 červené papriky
1 zelená
pažítka
1 kyslá smotana
olej
mleté čierne korenie
mleté biele korenie
vegeta

Postup prípravy:

1. Z pecňa chleba odrežte vršok, a vydlabte striedku, peceň si uložte na poolejovaný plech a striedku naukladajte okolo, slaninku nakrájate na malé kocky a dajte ju vyškvariť, potom ju presypte do misky a s vyškvareným „sadielkom“ vytrite chlieb zvnútra aj zvonku a nezabudnite aj na tenodrezaný vršok, ak vám ostane potrite aj striedku alebo polejte, ktorá je uložená okolo.
2. Ku slaninke pridajte syr, na kocky nakrájanú papriku, smotanu, pažítku a koreniny, naplňte zmesou chlieb a dajte ho na 15-20 minút zapiecť do rúry cca 180-200 stupňov.
3. Jedzte teplé – najprv striedku so zmesou zvnútra, normálne lyžicami dlabte a potom si roztrhajte chlieb, je fantasticky chrumkavý.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *